19/7/14

COL.LEGI SANT PERE APÒSTOL 2 REVISITA EMOCIONADA

Companys: Per si algún dels nanos amb bata, corbata de goma i calça curta, s' ha reconegut en aquestes fotos de "neorrealisme italià" típiques de les darreries de la nostra postguerra.  Penseu que el 600 començava a correr, la tele en rigurós blanc i negre i únic canal, només la tenía el veí d' escala, on anàvem en peregrinació a veure com el Madriz guanyava la Copa d' Europa de torn..

.
Els estrets carrers del barri de Sant Pere eren plens de suicides "moto.carros" i l' escombriaire encara lluïa un cavall atrotinat.
Per si algú  ha patit alguna pessigolla a la memoria, aquí teniu una segona part de la revisita emocionada.
Primer un parell de fotos del Web del Centre, la preciosa capella on a raó de vint minuts diaris multiplicat per 6 anys, dona una pila de dies de Rosaris, tan com un mes nit i dia (sort que la capella es molt bonica)
El magnífic teatre "a la italiana", encara avui orgull de les institucions del barri i on "Gespa" fa mes de 70 anys que actúa, i en seriós perill de "remodelaciò".
Encabat dos arxius particulars del 1953 un amb un coll "fort" de plexigàs i suposo que fora de focus a la taula hi lluía un "negritu/guardiola" del Domund i una bola de paper de plata.
Més endavant l' entrada al carrer de Sant Pere més Alt, 25, esperant una rentada de cara més que urgent.
Per finalitzar, la vista de tota la vida desde el pati, el "gratacels Urquinaona" i el col.legi dels "Hermanus de la Salle, els del baberu" on anaven nens del barri amb més possibles o influencies (pressuntament)

Prometo una tercera, amb referéncies als carrer on molts de nosaltres viviem:
Carrer d' en Mònec (Monach, en deien) hi viviem 4 o 5,  Monjuic (ara no es diu així) 3 , Bou de Sant Pere,  Victoria, Sant Pere més Alt, Mitjà de Sant Pere, Hort de Velluters, Flor de Lliri, Espolsa.sacs.Ortigosa...
Au, companys de bata, corbata de goma i calça curta.
MANIFESTEU-VOS!!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario