23/4/13

SANT JORDI I PUNTS DE LLIBRE

Això son tres nous punts de llibre de la col.lecciò de campanars.
Els de Valls, Reus i la catedral de Tarragona.
Son campanars amb "pique", perque n' hi ha entre las tres poblacions.
Valls tè el campanar més alt de Catalunya, 73 metres!, però... es el més nou, bastit en un elegant i estilitzat neogòtic, fa poc més de quatre dies.
 El de la catedral de Tarragona, es el més antic, d' un gòtic català sobri i perfecte.
El de Reus (Reus, Paris, Londres) Deu n' hi dò, l' alçada, es d' un valuós estil Renaixament/Barroc, poc vist per casa nostre.

L' altre es un punt de llibre /senyal de plana, conmemoratiu de la Diada, d' aquesta diada de Sant Jordi, perfecta barreixa d' amor galant i cultura, que fins els japonesos volen adoptar, i poca broma amb els japonesos, gracias a ells, (podeu portarme la contraria) resta d' empeus gran part del modernisme barceloní, que els Noucentistes primer i els Porcioles de torn despres, varen estar a punt de "reconvertir".
¿Heu pensat mai que la nostra meravellosa Barcelona, sense el Barri Gòtic i el Modernisme, seria una ciutat com tantesaltres?

1 comentario:

  1. Tengo sobre el atril, siempre, tu bello marcapáginas, con su torre también, aunque no sé cuál es (creo que de Esparreguera).
    Un amigo me envió el 23 de abril unas fotos de Las Ramblas, tan maravillosamente abarrotadas que le emocionó y quiso transmitirme esa emoción.
    Un abrazo grande grande.

    ResponderEliminar