24/12/13

PUNTS DE LLIBRE NADALENCS MARCAPÁGINAS NAVIDEÑOS

Fa anys que es diu que el llibre de paper de els dias contats. Es clar que fa segles que es diu que el teatre está en crisi, i jo crec que ni el IVA podrà amb ell.
Si el llibre com tots el coneixem desapareixes, tambè ho faría el "PUNT DE LLIBRE", aquest petit objecte que abans de dibuixarne jo mateix, mai utilitzava (i no serà per manca de llibres a la meva vida) era perque jo (irreverent) era dels que sempre doblegava un triàngle al capdemunt de la plana dreta al desar el llibre a la tauleta de nit al costat del despertador.
El punt de llibre m' ha donat la llibertat de dibuixar coses. 
Coses properes que no son facilment editables, que jo puc il.lustrar en edicions de cent exemplars i que son tan casolanes que podría signar i dedicar una a una.
I es clar, vendre a 2 €, just per amortitzar la feina i el cost.

Campanars, Gegants, Tradicions locals, Personatges mitològics, mai acabariem.
Algun dia m' hi tindrè de posar, internet facilita aquestes coses.
Es com allò dels originals de il.lustracions en paper. Si ja no s' en fan (el mon digital no perdona) els que ja son fets, algun dia es començaran a valorar, fins i toit al nostre pais.
Si algun dia s' acaben els llibres de paper, LLIBRES i PUNTS DE LLIBRE  seguirant com a objecte de dessig de col.leccionistes i malalts de "Cultura", amb majúscula i amb minúscula.

Aquests son punts de llibre de proximitat, (en el temps i l' espai) Punts de llibre. Senyal de plana. Marcapáginas, d' aquest Nadal i aquest proper
2014 a Esparreguera i Olesa.

2 comentarios:

  1. El veritable lector de llibres mai és decantarà pel llibre digital. Qué seria dels magnífics llibres en 3 D (per mi obres d'art i col·leccionables) com "La vida abans de la vida" (Montena), "La casa de brujas" (Ediciones B) i les hores dedicades a jugar amb el meu fill a "Compras en el mercadillo" (SM), això el món digital no ho pot donar (gràcies a Déu).
    Ara amb el "boom" del col·leccionisme, un punt de llibre pot esdevenir una veritable obra d'art en miniatura.
    El veritable art no té preu. Avui en dia, de vegades, a qualsevol cosa diuent que és art.
    BONES FESTES !!!

    ResponderEliminar
  2. Segurament serà com tu dius.
    Les editorials es reinventen, petites edicions, llibres "objecte", llibres infantils de finestres o 3 D, formats diversos, textures de paper, tot el que el llibre digital no pot oferir.
    Quand inventaren el cine i la fotografia, tambè es va dir que sería la fí de la pintura i el teatre.
    Bon Nadal.

    ResponderEliminar