16/3/13

"Mecanoscrit del segon origen" o Barna feta caldo.

Quant ja havia dibuixat més d' una vegada Nova York destruida pels extraterrestres, cap al any 1984 vaig tenir ocasiò d' il-lustrar la primera i única adaptació al còmic del "Mecanoscrit del segon origen" del Pedrolo i així dibuixar destruida Barcelona i els seus voltants.
Va ser una feina engrescadora.
Fa pocs dies, vaig veure a la televisió, el trailer d' una producció de Antena3 ,"Los ultimos dias", una historia apocalíptica rodada a Barcelona.
Com que Bigas Luna, sembla que ja fa temps está dedicat a la destrució (espero que digital) de la nostra ciutat pel rodatge, també, del "Mecanoscrit", em fas certa ilusió mostrar vos aquesta Barna feta caldo, que fa 30 anys i per primera vegada vaig inventarme graficament.
El còmic, en dos volumns, esta superdescatalogat, va patir una penosa distribucio, l' editor no se on es i els originals no se on paran.









Tot plegat una mica trist, però, acostumat com estic a aquestes coses, com diria Kafka,  em limito a seure cap al tard devant la fimestra (blog) esperar un missatge i mostrar-v-os-ho   (caram amb els pronoms febles!)

4 comentarios:

  1. Trist, sens dubte... A mi m'encantaria poder aconseguir aquesta obra; els dibuixos que aquí es poden veure son genials i apart encara tinc records de quan vaig llegir el llibre a l'escola.

    Salut.

    ResponderEliminar
  2. Gran cómic, gracias a él hoy en día siento una pasión por lo apocalíptico, en literatura, cómic, videojuegos o gran pantalla. También leí el libro en la escuela y en la biblioteca, de la escuela, conseguí el cómic. Gran trabajo y muchas gracias Isidre.

    ResponderEliminar
  3. Gracias por lo de gran cómic, lo que si que fué (es) un cómic desaprovechado, me gustaría poder reeditarlo, con pequeños cambios (los automóviles ochenteros) sería suficiente. Incluso he pensado en darle color digital.
    Si conoces alguien interesado en el empeño ya sabes donde estoy.

    ResponderEliminar
  4. Quina passada!! Tan de bo aconsegueixis reeditar-ho...ara seria el moment amb tot això de la peli i tal. Gràcies per publicar-ho i felicitats per tanta bona feina, mestre!!

    ResponderEliminar